Crystal red - Crystal black

Menu

 
   
 

Momeneel ben ik begonnen met in een aantal bakjes een kweekje op te zetten van deze soort. Zoals je op bovenstaande foto kan zien is hier nog veel werk aan de winkel.

De bandering is niet mooi afgelijnd en het wit is ook niet veel soeps.

Je hebt dus 2 mogelijkheden. Of je tast heel diep in je geldbeugel en je begint met kwaliteitsmateriaal of je bent een beetje aan de zuinige kant en dan moet je zelf gaan selecteren.

Persoonlijk vind ik dat laatste het plezierigste aan de hobby. Gewoon trachten een goede garnaal te kweken uit een lage grade. Het is de langste weg, maar wel de boeiendste.

 

 
   
 

De Cristal Black's zien er qua wit wel wat beter uit. Daar is er al van een duidelijke dekking sprake. Ik heb ervan 10 op de kop kunnen tikken en heb deze in een afzonderlijk bakje zitten.

Het is de bedoeling er wat uit te kweken om de jongen nadien te kunnen gebruiken om de Crystal reds wat te verbeteren.

 

 
 

Proefproject

Vandaag (18 03 2010) kreeg ik van een bevriend aquariaan deze garnaaltjes. . Ik had hem gevraagd om er een 10 tal uit te selecteren die zeer weinig of geen wit hadden.

Hieruit ga ik trachten een volledig rode Crystal Red te kweken. Ik ben er me van bewust dat dit een lange, moeilijke weg zal zijn, maar dan heb ik toch ook weer iets om naar uit te kijken.

Een hobby moet iets in petto hebben, vind ik.

 
Weetjes zonder garantie  
Kleurvererving bij kruising Crystal Black met Crystal Red