Voeding

Menu

Over de voeding van garnalen is al veel geschreven en evenveel gekopieerd
Ga voor een typische garnalenvoeding van een gerenomeerd merk. . Visvoer met teveel dierlijke eiwitten is nefast voor deze diertjes.
Hiervan groeien ze te snel en hun pantser kan niet volgen. Dit resulteert in slechte vervellingen, wat ongetwijfeld tot de dood leidt.
Ik kan je geen merk aanbevelen. Het is een probleem van trial and error. Sommige garnalen eten dit voeder liever dan dat. Bij mij eten ze liefst X, bij een ander liefst Y.
Ik heb ook pogingen gedaan met groenten, rauw, geblancheerd, gekookt enz. Ze hadden er geen zin in. En het maar laten liggen tot ze er misschien ooit eens trek in krijgen is ook geen optie. Ondertussen wordt je bak maar overbelast.
Heb me ook eens laten vangen aan de zo ‘gerenommeerde’  Zee amandelboombladeren. De zogenaamde catappa leaves.
Heb ze direct in het water geplaatst, eerst gekookt, geblancheerd. De garnalen keken er gewoon niet naar om.
Als ze weken liggen, en je er geen attentie meer op slaat, dan zie je plots enkel nog de nerven. Gewoon vergaan of hebben ze er misschien toch van gegeten?
Volgens bepaalde liefhebbes zijn ze wel verzot op eiken – beuken en brandnetelblad.
Daar heb ik nog niet mee geëxperimenteerd.
Dat komt nog.
Als het zover is, dan lees je dat hier wel.

Eén ding staat wel vast. Ze lusten graag alg. Ook de pasgeborenen. Laat dus enkele wanden van je aquarium, die niet rechtstreeks in het zicht staan mooi bealgen. Ze zulllen ergeniet van hebben;

Ook van de smurrie uit een gerijpte filter zijn zijn ze niet vies.

M.a.w., hou je aquarium niet te rein.